Хлебопекарное производство №4 // 2011
Подписаться на журналО журналеАрхивПубликацииСодержание номера
КУЛИЧ – ГЛАВНЫЙ ПАСХАЛЬНЫЙ ПРОДУКТ
В московском Свято-Даниловом монастыре на Пасху пекут куличи и уникальный пасхальный хлеб с эстрагоном и лавром.
Easter holiday
Congratulation of hieromonk Feognost – director of Saint-Danilovskaya bakery, Moscow.
Easter holiday
Congratulation of hieromonk Feognost – director of Saint-Danilovskaya bakery, Moscow.
В МОСКВЕ СОСТОЯЛСЯ II СЪЕЗД НАЦИОНАЛЬНОГО СОЮЗА ЗЕРНО-ПРОИЗВОДИТЕЛЕЙ
Подписано соглашение между Российским союзом мукомольных и крупяных предприятий, Российским союзом пекарей и НСЗ, которое позволит создать равновесный межотраслевой баланс интересов по всей производственной цепочке: производство зерна – производство муки – производство хлеба и хлебобулочной продукции и их реализация конечным потребителям.
II meeting of the National union of grain manufacturers was held in Moscow
The result of the meeting was signing of agreement between Russian union of flour milling and cereal enterprises, Russian union of bakers and the national union of grain manufacturers which will allow to create interindustry balance of interests though all production chain: grain manufacture – flour manufacture – bread and bakery goods manufacture and their realization to the end consumers.
II meeting of the National union of grain manufacturers was held in Moscow
The result of the meeting was signing of agreement between Russian union of flour milling and cereal enterprises, Russian union of bakers and the national union of grain manufacturers which will allow to create interindustry balance of interests though all production chain: grain manufacture – flour manufacture – bread and bakery goods manufacture and their realization to the end consumers.
ЗАБОТА О ЗДОРОВЬЕ – ПРИОРИТЕТ ВЛАДИМИРСКИХ ХЛЕБОПЕКОВ
Владимирские хлебопеки пекут хлеб без ГМО и консервантов на уникальном оборудовании, аналогов которому нет. А наградой за труд являются золотые медали, завоеванные на международной выставке «ПРОДЭКСПО-2011», и успех на международной выставке конфет и кондитерских изделий ISM в Кельне.
Care of health – a priority of the Vladimir bakers
The Vladimir bakers bake bread without GМО and preservatives on the unique equipment, analogs to which aren't present. And an award for work are the gold medals won at the international exhibition Prodekspo-2011 and success at the international exhibition of sweets and confectionery ISM in Cologne.
Care of health – a priority of the Vladimir bakers
The Vladimir bakers bake bread without GМО and preservatives on the unique equipment, analogs to which aren't present. And an award for work are the gold medals won at the international exhibition Prodekspo-2011 and success at the international exhibition of sweets and confectionery ISM in Cologne.
НОВЫЙ ГОД – НОВЫЕ НАГРАДЫ
New year – new awards
РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ХЛЕБОБУЛОЧНЫХ ИЗДЕЛИЙ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ РИСОВОЙ МУКИ
Динь Тхи Хьен,
Московский государственный университет пищевых производств
В статье дается обоснование применения рисовой муки, которая обладает химическим составом, оказывающим влияние на качество пшенично-рисовых хлебобулочных изделий, их пищевую, энергетическую ценность, функциональные и органолептические свойства.
Development of technology of bakery goods with the usage of rice flour
An article gives justification of application of rice flour which has chemical composition influencing on the quality of wheaten-rice bakery products, their nutrition value, energy value, functional and organoleptical properties.
Динь Тхи Хьен,
Московский государственный университет пищевых производств
В статье дается обоснование применения рисовой муки, которая обладает химическим составом, оказывающим влияние на качество пшенично-рисовых хлебобулочных изделий, их пищевую, энергетическую ценность, функциональные и органолептические свойства.
Development of technology of bakery goods with the usage of rice flour
An article gives justification of application of rice flour which has chemical composition influencing on the quality of wheaten-rice bakery products, their nutrition value, energy value, functional and organoleptical properties.
СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ТЕХНОЛОГИИ РЖАНОГО И РЖАНО-ПШЕНИЧНОГО ХЛЕБА НА ОСНОВЕ ОПТИМИЗАЦИИ БИОТЕХНОЛОГИЧЕСКИХ СВОЙСТВ ПОЛУФАБРИКАТОВ
Черных И. В.,
канд. техн. наук, МГУПП
Целью настоящего исследования явилось определение физико-химических параметров ржаной муки, ее смеси с пшеничной мукой и полуфабрикатов, направленное на совершенствование технологического регламента процесса производства ржаного и ржано-пшеничного хлеба и обусловливающих получение готовых изделий наилучшего качества.
Improvement of technology of rye and rye-wheaten bread on the basis of optimization of biotechnological properties of semi-finished products
The aim of present research is determination of physico-chemical parameters of rye flour and its mixture with wheaten flour and semi-finished products directed towards improvement of technological regulation of the process of manufacture of rye and rye-wheaten bread and specifying receiving of ready products of the best quality.
Черных И. В.,
канд. техн. наук, МГУПП
Целью настоящего исследования явилось определение физико-химических параметров ржаной муки, ее смеси с пшеничной мукой и полуфабрикатов, направленное на совершенствование технологического регламента процесса производства ржаного и ржано-пшеничного хлеба и обусловливающих получение готовых изделий наилучшего качества.
Improvement of technology of rye and rye-wheaten bread on the basis of optimization of biotechnological properties of semi-finished products
The aim of present research is determination of physico-chemical parameters of rye flour and its mixture with wheaten flour and semi-finished products directed towards improvement of technological regulation of the process of manufacture of rye and rye-wheaten bread and specifying receiving of ready products of the best quality.
ПЛАЗМЕННЫЕ НАНОТЕХНОЛОГИИ ДЛЯ ПОЛУЧЕНИЯ ЧИСТОЙ, ИНФЕКЦИОННО БЕЗОПАСНОЙ СТРУКТУРИРОВАННОЙ ПИТЬЕВОЙ ВОДЫ
УДК 644.8
Гордеев Ю. А.,
Смоленская государственная сельскохозяйственная академия,
г. Смоленск, ул. Б. Советская, д. 10/2
Изучены общепринятые технологии очистки питьевой воды, их достоинства и недостатки. Проанализированы и предложены новейшие способы очистки воды на основе использования генераторов низкотемпературной плазмы. Рассмотрены преимущества нанотехнологии, позволяющей получать воду совершенно нового качества.
Ключевые слова: нанотехнологии, водопроводная вода, структурированная вода, плазмотроны, очистные сооружения.
Plasmatic nanotechnologies for receiving of pure, infection-free, structured drinking water
Mainstream technologies of drinking water purification, their advantages and disadvantages are studied. Newest ways of water purification on the basis of usage of generators of low-temperature plasma are analyzed and suggested. Advantages of nanotechnologies allowing receiving water of brand new quality are considered.
Key words: nanotechnologies, mains water, structured water, plasmotron, purifying plants.
Гордеев Ю. А.,
Смоленская государственная сельскохозяйственная академия,
г. Смоленск, ул. Б. Советская, д. 10/2
Изучены общепринятые технологии очистки питьевой воды, их достоинства и недостатки. Проанализированы и предложены новейшие способы очистки воды на основе использования генераторов низкотемпературной плазмы. Рассмотрены преимущества нанотехнологии, позволяющей получать воду совершенно нового качества.
Ключевые слова: нанотехнологии, водопроводная вода, структурированная вода, плазмотроны, очистные сооружения.
Plasmatic nanotechnologies for receiving of pure, infection-free, structured drinking water
Mainstream technologies of drinking water purification, their advantages and disadvantages are studied. Newest ways of water purification on the basis of usage of generators of low-temperature plasma are analyzed and suggested. Advantages of nanotechnologies allowing receiving water of brand new quality are considered.
Key words: nanotechnologies, mains water, structured water, plasmotron, purifying plants.
СИСТЕМА «УПРАВЛЕНИЯ ПО ЦЕЛЯМ» КАК ИНСТРУМЕНТ МОТИВАЦИИ И ОСНОВА ВОЗНАГРАЖДЕНИЯ ПЕРСОНАЛА
Соломанидина Т. О.,
д-р экон. наук, профессор кафедры управления человеческими ресурсами РЭУ им. Г. В. Плеханова
E-mail: [email protected]
Анализируются категории мотива и стимула, рассматривается современная система «Управления по целям», вопросы формирования системы вознаграждения на ее основе, приводятся примеры соответствующих тестовых методик по определению мотивов сотрудников.
Ключевые слова: мотив, стимул, вознаграждение, управление по целям.
System «Target management as an instrument of motivation and basis for personnel award
An article considers modern system of personnel motivation, system of award and gives correspondent test methodologies on determination of employees’ motives.
Соломанидина Т. О.,
д-р экон. наук, профессор кафедры управления человеческими ресурсами РЭУ им. Г. В. Плеханова
E-mail: [email protected]
Анализируются категории мотива и стимула, рассматривается современная система «Управления по целям», вопросы формирования системы вознаграждения на ее основе, приводятся примеры соответствующих тестовых методик по определению мотивов сотрудников.
Ключевые слова: мотив, стимул, вознаграждение, управление по целям.
System «Target management as an instrument of motivation and basis for personnel award
An article considers modern system of personnel motivation, system of award and gives correspondent test methodologies on determination of employees’ motives.
ИСПОЛЬЗОВАНИЕ КРУПЯНЫХ ПРОДУКТОВ В ХЛЕБОПЕЧЕНИИ
Тезисы из доклада на третьей сессии Международного хлебопекарного форума «Хлеб – основа здорового питания» Иунихина В. С., д-ра техн. наук, завкафедрой МПА
Usage of cereal products in bread baking
Report of the head of department of MPA, doctor of technical sciences, V. S. Iunikhina at the International bread baking forum: «Bread- basis of healthy eating».
Usage of cereal products in bread baking
Report of the head of department of MPA, doctor of technical sciences, V. S. Iunikhina at the International bread baking forum: «Bread- basis of healthy eating».
ХЛЕБ, КОТОРЫЙ ЖИВЕТ В МОРОЗИЛЬНИКЕ
Новая уникальная разработка российских ученых – хлеб «Добряк» – экологически чистый продукт питания, изготовленный из зародышей семян пшеницы и пшеничных отрубей, без дрожжей и муки, незаменим для диетического питания при диабете и ожирении.
Bread which lives in deep freeze
New unique development of Russian scientists, bread «Dobryak» – ecologically pure food product produced from corcles of wheat seeds and wheat brans, without yeast and flour is irreplaceable for dietetic nutrition in case of diabetes and obesity.
Bread which lives in deep freeze
New unique development of Russian scientists, bread «Dobryak» – ecologically pure food product produced from corcles of wheat seeds and wheat brans, without yeast and flour is irreplaceable for dietetic nutrition in case of diabetes and obesity.
В СЕВАСТОПОЛЕ ОТКРЫЛСЯ МУЗЕЙ МАРМЕЛАДА
History of marmalade – in the unique in Ukraine museum of this delicacy
Museum of unique food product - marmalade, peculiarities of its manufacture in different countries, product history since Middle Ages and till present days is opened in Sevastopol.
Museum of unique food product - marmalade, peculiarities of its manufacture in different countries, product history since Middle Ages and till present days is opened in Sevastopol.
ВЫСТАВКИ
EXHIBITIONS
Подписаться на журнал "Хлебопекарное производство"
Выходит: январь, февраль, март, апрель, май, июнь, июль, август, сентябрь, октябрь, ноябрь, декабрь
По всем вопросам Вы можете обратиться в отдел подписки Издательского Дома "Панорама".
Оцените журнал:
(Нет голосов) |